Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Rippikoulu 2025

30.6.2025 - 6.7.2025

Yleistä tietoa rippikoulusta 2025

Rippikoulun 2025 järjestävät yhteistyössä Kalajoen Kristillinen Opisto ja Uusheräys. Mukana on opettajia myös New Winesta.

Rippikoulu koostuu neljästä osasta. Lokakuussa 2024 tapaamme etänä ja aloitamme yhteisen matkamme. Pääsiäisenä 2025 kokoonnumme Kalajoelle ja heinäkuussa Heinikselle. Tärkeän osan rippikoulua muodostaa myös rippikoululaisen omassa seurakunnassaan käymä seurakuntajakso. On siis tärkeää olla yhteydessä oman seurakunnan rippikoulusta vastaavaan työntekijään ja keskustella hänen kanssaan järjestörippikoulun käymisestä.

Perusrippikoulupäivä leirillä koostuu yhteisistä hartaushetkistä, musiikista, opetuksesta, isosryhmäilystä, ruokailuista ja yhdessäolosta. Ajatuksena on se, että saamme yhdessä iloita ja kasvaa uskossa, rukouksessa ja elämässä.

Olet lämpimästi tervetullut leirille, vaikka järjestäjätahot eivät olisi sinulle entuudestaan tuttuja!

 

Mikä ihmeen Uusheräys, Opisto, Heinäkallio ja New Wine?

Uusheräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike, jolle tärkeää on Raamattu, Jeesus, rukous, sielunhoito ja lähetystyö. Siionin matkalaulut, Lähettäjä-lehti ja erilaiset ihmisiä kokoon kutsuvat tilaisuudet kuuluvat Uusheräyksen tunnusmerkkeihin. Uusheräys on pieni, mutta merkityksellinen herätysliike, jossa on turvallista kasvaa kristittynä. Lisää tietoa Uusheräyksestä löytyy osoitteesta: uusherays.fi

Kalajoen Kristillinen Opisto on yli 80-vuotias oppilaitos ja kurssikeskus, jonka taustayhteisö Uusheräys on. Opistolla annetaan ammatillista ja yleissivistävää opetusta ja järjestetään erilaisia lyhytkursseja, leirejä ja tapahtumia. Opisto on kuuluisa hyvästä ruoastaan ja mukavasta sijainnistaan jokivarressa, aivan kaupungin keskustassa. Lisätietoa Opistosta löytyy osoitteesta: kkro.fi

Heinäkallion leirikoti eli Heinis sijaitsee Kangasalla rauhallisessa maaseutuympäristössä peltojen ja järvien ympäröimänä. Etäisyys Tampereen keskustasta on vain noin 30 kilometriä. Heinäkallion omistaa Uusheräyksen Keskusliitto ry, jonka keskeinen toiminta- ja palvelupaikka Heinäkallio on ollut jo yli 50 vuoden ajan. Heiniksellä on luonnonkaunis ja kotoisa ympäristö, jossa on mainiota leireillä! Lisätietoja Heiniksestä löytyy osoitteesta: heinakallio.fi

New Wine on seurakuntien uudistumiseen tähtäävä verkosto. Ylistäminen, Jumalan Sanan opettaminen ja Jumalan kohtaaminen ovat tärkeitä juttuja New Winen toiminnassa.

 

Rippikoulun 2025 koko aikaiset työntekijät

Anna Lahtinen: Olen reilu nelikymppinen täti-ihminen, jolle erilaiset yhteisöt, tekemisen meininki ja usko kolmiyhteiseen Jumalaan tuovat iloa ja merkityksellisyyttä elämään. Olen Kalajoen Kristillisen Opiston kurssisuunnittelija, koulutukseltani pappi ja lastenohjaaja. Tällä rippileirillä saan toimia vastaavan papin tehtävissä, enkä millään malttaisi odottaa leirien alkamista. Elämässäni pyrin luotettavuuteen ja erilaisiin kasvun näkökulmiin niin yksilö- kuin yhteisötasoilla. En osaisi, enkä halua kuvitella elämää ilman uskoa ja toivoa!

Topi Viitasalo: Olen perheenisä ja Jyväskylän KohtaamisPaikan toiminnanjohtaja. Olen rukouksen ja ylistyksen ihminen sekä hengellisen kentän monitoimimies. Toimin aktiivisesti Suomen New Wine -verkostossa ja kuulun vaimoni Hannan kanssa sen johtajistoon. Olen koulutukseltani sosionomi-diakoni sekä pop-jazz-muusikko.

Iisakki Siljander: Aloitin Uusheräyksen nuorisosihteerin työt toukokuussa 2024. Työssä innostaa nuorten kohtaaminen ja erityisen innoissani olen siitä, että pääsen opettamaan nuorille ja lapsille Raamatusta ja uskon asioista. Koulutukseltani olen teologian ylioppilas.

Mukana joissain osissa leiriä:

Hanna Viitasalo, Jyväskylän KohtaamisPaikan kasvatustyön johtaja

Eeva Pouke, Uusheräyksen toiminnanjohtaja

Jukka Jämsén, Suomen New Winen toiminnanjohtaja

 

Rippikoulun ajankohdat

Lokakuussa 2024 rippikoulun etäaloitus (pari tuntia), tarkempi aika sovitaan yhdessä.
17.–21.4. Pääsiäisleiri, Kalajoen Kristillisellä Opistolla
30.6.–6.7. Pitkä leiri Heinäkallion leirikodissa (Kangasala)
6.7. Konfirmaatio, Pälkäneen kirkossa kello 13.00

Hinta

Rippikoulun hinta on 450 € + matkat. Rippikoulumaksu peritään ennen pitkän leirin alkua. Tarvittaessa leirimaksuun voi hakea avustusta osoitteesta: kkro.fi/lyhytkurssit-ja-tapahtumat

Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut

Ilmoittautumiset 15.9.2024 mennessä osoitteeseen: link.webropol.com/ep/ripari25
tai Opiston toimistolle: 08 4639 200

Lisätietoja rippikoulusta Lahtisen Annalta numerosta 044 4639 208 tai sähköpostilla: anna.lahtinen@kkro.fi

Tiedot

Alkaa:
30.6.2025
Loppuu:
6.7.2025
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Heinäkallion leirikoti
Heinäkalliontie 23
Raikku (Kangasala), 36520
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Kalajoen Kristillinen Opisto
Puhelin
08 4639 200
Sähköposti
toimisto@kkro.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto