Retriitin hiljaisuudessa, Raamatun sanan ja rukouksen ilmapiirissä voimme kuulla Jumalan kutsun tulla lähelle. Pyhä Henki auttaa Jeesuksen yhteyteen, Jumalan rauhaan.

Anneli Hukari,
Yksi vuosittain retriittejä ohjaavista

Heinäkalliolla järjestetään vuosittain useita kristillisiä hiljaisuuden retriittejä, joihin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Retriiteistä vastaavat kokeneet ja koulutetut retriittiohjaajat.

Koko leirikoti on aina rauhoitettu vain retriitin käyttöön. Heinäkallion rauhallinen ympäristö ja luonto tukevat hiljaisuutta.

Viikonloppuretriitit

Viikonvaihteen hiljaisuuden retriitit noudattelevat yleensä samaa päiväohjelmarunkoa, johon voit tutustua tässä liitteessä.

Jokaiselle osallistujalle varataan oma huone. Käytännön asiat selvitetään retriitin alussa olevassa tilanteessa ja sen jälkeen laskeudutaan hiljaisuuteen. Päiviä rytmittävät ohjelmassa näkyvät ruokailut ja rukoushetket. Muun ajan osallistuvat saavat viettää haluamallaan tavalla hiljaisuudessa, esimerkiksi lepäämällä, lukemalla, kirjoittamalla ja ulkoilemalla.

Henkilökohtaisesti ohjatut retriitit

Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti poikkeaa paitsi kestoltaan myös päiväohjelmaltaan edellä kerrotusta hiljaisuuden viikonvaihteista. Jokainen päivä koostuu seuraavista elementeistä:

  • neljä kertaa päivässä oma rukousmietiskely Raamatun Sanan äärellä
  • kerran päivässä rukoushetki tai messu
  • keskustelu retriitin ohjaaja kanssa 20-25 min
  • illan päättävä hiljainen rukous
  • yhteiset ateriat
  • lepoa ja liikuntaa oman halun mukaan

Tervetuloa mukaan!

Alla näet nyt tiedossa olevat kaikille avoimet retriittimme. Lisätietoja kaikista niistä saa tietoihin merkityiltä retriittiohjaajilta. Heille myös ilmoittaudutaan.

Seurakunnat, herätysliikkeet tms. voivat järjestää Heinäkalliolla myös oman kristillisen retriitin. Tästä mahdollisuudesta on lisätietoja omalla alasivullaan. 

Tänään

Parantava valo – Hiljaisuuden Retriitti Heinäkalliolla

Heinäkallion leirikoti Heinäkalliontie 23, Raikku (Kangasala)

Hiljaisuuden retriitti Heinäkallion leirikodissa Kangasalla.
Kaksivuorokautta lepoaikaa, olostelua, Jumalan
hyvän hengittelyä, kesän lämpö vielä iholla.

Rauhaa rauhattomuuteen – Hiljaisuuden retriitti Heinäkalliolla

Heinäkallion leirikoti Heinäkalliontie 23, Raikku (Kangasala)

Syksyisen retriitin teemana on Rauhaa rauhattomuuteen. Tervetuloa vetämään henkeä Heinäkallion kauniisiin ja rauhoittaviin maisemiin, hiljentymään Kolmiyhteisen Jumalan läsnäoloon ja rauhoittumaan syksyn keskellä.

Luopuminen – Hiljaisuuden retriitti Heinäkalliolla

Heinäkallion leirikoti Heinäkalliontie 23, Raikku (Kangasala)

Lokakuun retriitin aiheena on Luopuminen.
Sen äärellä yhdessä sinun kanssasi ovat retriitin ohjaajat
Irja Rajamäki, Anne Lindelä ja Teemu Salminen.